Archief van rubriek Actueel 2011/2012

7 december 2011
Kennismaking nieuwe bewoners "De Drempel"

Onlangs hebben een aantal "buurtgenoten" op een prettige manier kennis gemaakt met de nieuwe bewoners van "De Drempel" aan de Daalhuizerweg 8. De gebroeders Darrin en Jorrit Spel komen oorspronkelijk uit Hengelo. Gedurende hun studie (in Delft en Eindhoven) hebben ze de nodige ervaring opgedaan bij diverse architectenbureaus.Nu alweer anderhalf jaar geleden zijn ze partners bij Spel & Spel Architecten, zie ook de website www.spelenspelarchitecten.nl .

Recentelijk zijn ze op zoek gegaan naar een pand in de omgeving van Arnhem en kregen het aanbod om "De Drempel" te huren als gecombineerd woon- en kantoorpand. Zij gebruiken alleen het voorste (witte) gedeelte van het pand. Als bureau doen ze op dit moment veel particuliere woningbouw en verbouwingen.
Zij onderscheiden zich van andere bureaus, doordat ze vooral veel met maquettes werken. Hierdoor ontstaat een heldere en overzichtelijke communicatie van zowel ontwerp als proces. Beide heren zijn sportief (hardlopen, wielrennen en mountainbiken) waardoor ze hier in Velp natuurlijk in de juiste omgeving terecht zijn gekomen.


26 september 2011

Verslag bijeenkomst gemeente en wijkbewoners reconstructie van de Bergweg tussen de Van Pallandtstraat en de Ringallee.